Van plan je badkamer te verbouwen? Zorg dat je gefundeerde beslissingen maakt. Een badkamer verbouwen is een ingrijpende aangelegenheid. Ook is er tegenwoordig zoveel te keus, dat je ook veel uit te zoeken hebt. 

Wat je moet weten voordat je begint

De gemiddelde kosten van een badkamer verbouwing liggen tussen de €6.500 – €9.500 euro. Het uiteindelijke prijskaartje is afhankelijk van jouw gewenste niveau van luxe en de totale grootte van de badkamer. 

Een badkamer renovatie staat bij veel mensen op het wensenlijstje. We bevinden ons vaak in de badkamer en dan is het wel zo fijn als dit een aangename plek is, waar alle functionaliteiten aanwezig zijn die jij nodig hebt. Soms is het hiervoor nodig om de badkamer te verbouwen. Maar wanneer je de badkamer gaat verbouwen, waar moet je dan allemaal op letten? Op deze pagina zetten wij een aantal aandachtspunten op een rijtje. Wanneer je jouw badkamer gaat verbouwen, waar moet je dan bijvoorbeeld beginnen? Wil je een complete renovatie van de badkamer of slechts gedeeltelijk? En hoeveel kost het? Lees snel verder wanneer jij benieuwd bent naar het antwoord op deze vragen.

Gedeeltelijk of helemaal verbouwen

Wanneer je besluit om jouw badkamer op te knappen, heb je alsnog verschillende opties. Wil jij bijvoorbeeld jouw complete badkamer verbouwen? Of volstaat een nieuwe vloer in de badkamer al? Het toilet of de douche verbouwen in de badkamer kan ook al zorgen voor een compleet nieuwe aanblik. Wanneer je jouw volledige badkamer gaat renoveren, hangt hier vanzelfsprekend een wat hoger prijskaartje aan dan wanneer je alleen onderdelen vervangt. Je krijgt hier op zijn beurt wel weer een badkamer geheel naar jouw wensen voor terug. Voordat je jouw badkamer helemaal gaat verbouwen, raden we aan eerst goed te kijken naar wat je precies wilt vervangen. 

Hoelang duurt het verbouwen van een badkamer?

Wanneer je de badkamer gaat verbouwen, betekent dit ook dat je tijdelijk geen toegang hebt tot jouw sanitaire voorzieningen in de badkamer. Het is daarom fijn dat de duur van een badkamer verbouwen zo kort mogelijk is. Hoe lang duurt een badkamer verbouwen dan? Hoeveel uur een badkamer verbouwen kost, is ten eerste afhankelijk van of je de complete badkamer gaat verbouwen of slechts onderdelen. Hoe lang duurt de badkamer verbouwen wanneer je deze compleet gaat renoveren? In principe kan je een gehele badkamer verbouwen in 1 tot 3 weken. We raden je aan hier altijd goed over af te stemmen met degene die je badkamer gaat verbouwen, zodat je je hier goed op in kan stellen. Wij verhuren ook mobile douche die u bijvoorbeeld kunt aansluiten met of zonder boiler in de garage of een ander kamer.

Bij de kosten van de verbouwing van een badkamer moet je een aantal zaken incalculeren. Bij een volledige verbouwing hoort bijvoorbeeld het verleggen van leidingen, wanden opnieuw stucen en betegelen, een nieuwe vloer plaatsen inclusief eventuele vloerverwarming, maar ook het sanitair zoals de kraan, toilet, douche en bad moet je niet vergeten bij je totale berekening. Ben jij benieuwd wat de kosten van jouw badkamer renovatie zijn? Bel ons dan of maak online een afspraak.